Waar mijn huid beter van uit ging zien.

??????????

Ik heb absoluut geen dramatische huid. Ik heb bijna nooit echt puistjes, maar heel soms. Wel is mijn huid gewoon niet even. Ik heb veel rode plekjes in mijn gezicht, een beetje geïrriteerd is het. Ik zal nooit een egale huid krijgen door beautyproducten, maar niemand zijn huid is perfect! Ondanks dat kan het wel verbeteren en dat is het ook bij mij gebeurd! Vandaag deel ik jullie mijn tips, waarvan mijn huid er beter uit ging zien.

1: Een écht goede dagcrème gebruiken. 

Hier begon het allemaal mee en dit is de beste tip die ik kan geven. Een goede dagcrème. Stap af van de crèmes met de mooiste verpakkingen en die het meest beloven. Kijk naar de ingrediënten. Mijn huid voelde beter en zag er beter uit nadat ik afstapte van de goedkope crèmes. Ik gebruikte Balea, een merk dat wordt verkocht in de DM in Duitsland. Mijn huid werd er wel zacht van, maar dat wordt het al snel met een crème. Op de party van Beautygloss kocht ik vorig jaar de Embryolisse lait-crème concentré en toen ging er een wereld voor mij open. Door deze crème werd mijn huid echt goed gevoed en mijn huid werd er na een tijdje ook echt rustiger van. Deze kostte zo’n 20,00 euro en ik heb er iets minder dan een jaar mee gedaan (gebruikt in de ochtend en avond). Voor een goede crème vind ik dat heel erg goedkoop! Toen deze crème op ging baalde ik heel erg. Ik heb toen de Olaz parfumvrije dagcrème gekocht, die kost 20,00 euro, maar is vaak in de aanbieding bij de Kruidvat voor de helft. Hier heb ik ook een tijdje mee gedaan. Mijn huid bleef mooi en straalde. Deze is aangeraden door de huidspecialist Jetste Ultee.

2: Was je kwasten regelmatig.

Als je kwasten niet vaak schoonmaakt, hopen de bacteriën zich op in de haartjes. Vooral bij kwasten waar je met vloeibare producten hebt gewerkt, zoals foundationkwasten. Deze bacteriën komen vervolgens op de huid, waardoor je kleine ontstekinkjes kan krijgen, zoals puistjes. Was je kwasten één keer per week en als dat even een keer niet uitkomt dan één keer in de twee weken. Maar één keer per week is wel het beste. Zo komt je huid in contact met relatief schone kwasten en raakt het niet geirriteerd!

3: Reinig je gezicht ook in de ochtend.

Ik hoop dat het in ieder geval standaard is dat je je gezicht reinigt in de avond. Zéker als je make-up op hebt gehad. Dat moet er natuurlijk af. Bij je ogen kan je een oogontsteking krijgen en je kunt puistjes krijgen als je je gezichtsmake-up niet verwijdert. Ook als je geen make-up hebt gedragen die dag is het goed. Je huid is de hele dag in aanraking gekomen met vuiltjes (van de lucht), maar ook je handen zitten aan je gezicht. Daarnaast is het belangrijk om in de ochtend je gezicht te reinigen! Er zit vuil van je kussen en haar op je gezicht na de nacht.. Het is dus fijn om dat er af te wassen. Gebruik geen diep reinigend product, maar een milde. Gewoon voor het ‘vuil’.

4: Verschoon je kussen regelmatig.

Misschien verschoon je je beddengoed al één keer per week á twee weken, maar als je dit niet doet kan ik je dit wel aanraden. Er komen heel veel vuile stoffen op je kussen van bijvoorbeeld je haar. Daar zitten haarproducten in en vettigheid en dat komt vervolgens op je kussen terecht. Die nacht ben je denk ik vrij beweeglijk en rol je met je gezicht erdoorheen. Dit is dus niet zo schoon en ook hiervan kan je door de vettigheid wat afkomstig is van je haar pukkeltjes krijgen. Verschoon het dus regelmatig!

5: Slaap genoeg. 

Nadat je je kussen hebt verschoond is het tijd om te slapen. En niet te laat natuurlijk! Iedereen kent de wallen wel wanneer je slecht hebt geslapen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam uitrust en alle processen goed kunnen verlopen in het lichaam. Als je uitgerust wakker wordt zie je dat terug in je huid!

6: Eet gezond!

Als je clean eet gaan alle processen goed in je lichaam. Je celdeling verloopt op rolletjes (denk aan de dode huidcellen die ervan komen) en je huid ziet er frisser uit. Ook voel je je veel fitter dan wanneer je ongezond eet. Vermijdt etenswaren waar je puistjes van krijgt en dit verschilt erg per persoon. Sommige mensen krijgen puistjes van varkensvlees bijvoorbeeld. Van water drinken wordt je huid niet gehydrateerd trouwens, dat is een fabel.

Dit waren mijn tips. Hierdoor is mijn huidconditie goed verbeterd. Het is minder geirriteerd en ik heb minder rode plekjes in het gezicht. Héél soms heb ik een dagje waarop ik denk: ‘Nah, ik heb niet echt hoognodig bb cream/foundation nodig’. Yay!

Wat zijn jouw tips voor een mooie huid?

XXX,

Kim

Advertenties

19 thoughts on “Waar mijn huid beter van uit ging zien.

 1. Fijne tips! Ik heb zelf een huid die gevoelig is en veel verzorging nodig heeft. Eerder had ik ook veel puistjes, maar die heb ik nu aardig onder controle doordat ik mijn verzorging heb aangepast. Ik gebruikte namelijk producten voor een vette huid (op aanraden van dermatalogen, huisartsen etc.), maar ik heb een gemengde, gevoelige huid. Je kunt wel nagaan dat mijn huid er juist slechter uit ging zien van alle heftige middeltjes die ik kreeg voorgeschreven en hoewel mijn ouders er bij mij elke keer weer op aandrongen om toch vooral weer naar een dokter-achtig persoon te gaan voor mijn huid heb ik dat niet gedaan. En eigenlijk maar goed ook. Vaak kijken ze niet verder dan dat je puistjes hebt en niet naar de reden dat je ze hebt. Toen ik mijzelf ging verdiepen in mijn huid ontdekte ik dat ik erg gevoelig ben voor onnatuurlijke ingrediënten en producten die voor de gevoelige huid zijn, werken meestal goed bij mij.
  Ik denk dat het een goede tip is om te luisteren naar je huid en je huid te behandelen naar het type dat het is. Zeker meiden die last hebben van puistjes raad ik aan om eens goed na te gaan wat voor huid ze nu eigenlijk hebben. Vaak denken mensen dat een huid met puistjes heel vet moet zijn, terwijl puistjes meestal een teken zijn van dat je huid (over)gevoelig is.

  • Ik ben het met je eens! Wat dokters zeggen etc klopt ook niet altijd. Je moet echt wel een goede huidcheck hebben gedaan voordat je weet wat voor huidtype de juiste is. Wel heel fijn dat je het zelf hebt ontdekt en niet bent gaan luisteren naar andere mensen.. Luister naar je eigen huid inderdaad!

 2. Hele goede tips! Alles wat je beschrijft is inderdaad belangrijk, bijv. een kussen veel mensen beseffen niet dat die ook gewoon vies word zonder dat je het ziet!! sommige merken zoals Dr. Pierre ricaud hebben ook voor de ochtend een speciale reiniger!!

 3. Dit zijn allemaal echt super goede tips en ze werken ook echt! Ik gebruik sinds kort ook hele goede verzorging, van hannah en mijn huid is zo verbeterd! Mijn normaal veel te droge huid is nu een stuk minder droog en gevoelig, en dat voelt fantastisch 😀 Ook is het drinken van veel water een hele goede!

 4. Goeie tips! Ik wist niet dat Olaz ook voor de jonge huid is. En ik wist ook niet dat van water drinken je huid niet wordt gehydrateerd. Mijn tip is: gebruik zo weinig mogelijk make-up of make-up waar bv toch nog een middel in zit die goed voor je huid is (bv aloe vera)

  • Olaz is er ook niet wat dat betreft voor de jonge huid. Alleen wat op de verpakking staat klopt gewoon niet.. Er bestaat geen ingredient tegen huidveroudering. Zo is gebleken dat een ‘anti-rimpel creme’ van Olaz perfect is voor meiden met puistjes.. Het draait om ingredienten, niet om wat de verpakking zegt!

 5. Lijken mij goede tips. Mijn huid is eigenlijk altijd hetzelfde en heeft vrijwel nooit vlekjes of iets dergelijks. In de winter is mijn huid wel altijd een beetje droog, maar daar heb ik een lekkere crème voor gevonden.

 6. Fijne tips! Voor mij is het vooral noodzakelijk om veel te slapen, gezond te eten en mijn gezicht minstens twee keer per dag te wassen.

 7. Vooral je kussen regelmatig verwisselen, dat is bij mij ook een boosdoener wanneer ik dit vergeet. Helemaal wanneer ik olie in mijn haar heb gedaan en hem daarna vergeet te verschonen.. Oops!

  Fijn artikel meis 🙂

 8. Wat mijn tip is voor een mooie huid is om minder chemische gezichtsmaskers te gebruiken, ik kreeg er zelf een hele droge huid van en merk dat als ik me maskers gewoon zelf maak met producten die je gewoon in je keuken hebt staan dat mijn huid niet droog is en dat het resultaat ook vaak mooier is 🙂

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s