Verslagje: proefstuderen!

CAM00542

7 maart was het zover. Ik ging een dagje proefstuderen! Ik kreeg vrij van school om een dag mee te lopen op de Hogeschool van Leiden. Ik studeerde één dagje verpleegkunde, iets waarvan ik zeker weet dat ik dat wil gaan doen. Ik ging met mijn voorbereide werk de trein in, op naar Leiden!

De dag begon in een collegezaal, waar groepen werden gemaakt en de dag werd ‘uitgelegd’. Daarna ging ik met een groep van 13 personen een taak bespreken in een kamertje. De casus (een situatie) ging over een wat oudere vrouw die heel graag naar huis wilde, maar eigenlijk nog wel moest blijven in het ziekenhuis. We bespraken moeilijke woorden en we bedachten wat we in zo’n situatie moesten doen. Heel interessant!

Daarna kregen we een hoorcollege. Dat is echt heel anders dan een les op de middelbare school! Op de middelbare wordt (bij mij) verteld wat je op moet schrijven en op de hogeschool moet je zelf maar weten wat je opschrijft. Ook zijn hoorcolleges niet verplicht om bij te wonen. Deze les ging over botten en een aantal aandoeningen, zoals een collumfractuur. Dat is een gebroken heup, ha! Ook dit vond ik heel interessant. Gelukkig maar, anders zou ik me voor een verkeerde opleiding inschrijven haha!

Daarna was het tijd voor een rondleiding. De school is echt supergroot. Er zijn veel collegezalen en ook de kantine is anders. Je kan er zóveel halen. Van een broodje frikadel tot een soepje. Echt heerlijk! Ik moet maar oppassen dat ik hier niet teveel geld aan ga uitgeven volgend jaar, haha. Hierna gingen we de bedachten dingen over de taak nabespreken. Dit was geëindigd in vragen stellen aan de docent en een eerstejaars en tweedejaars leerling. Ik weet nu wat meer over wat me te wachten staat qua lesuren, lesstof, de docenten, stages en nog veel meer.

200912048230

Na de verzorgde luch kwam het leukste gedeelte. De praktijk! We leerden hoe we op de ouderwetse manier een bloeddruk op moeten meten aan de hand van een instructiefilmpje. Geen automatische systemen, niks. Het was nog best moeilijk de eerste keer. Je moet oppassen dat je niet de arm afknelt van je mede-proefstudent! Hierna deden we sociale vaardigheden. Dit was echt ‘acteren’. Je speelde patiënt en verpleegkunde. Ook héél apart, haha. De andere leerlingen gaan dan expres moeilijk doen als patiënt en daar moet jij dan maar weer wat op bedenken..

Na deze dag heb ik mijn certificaat gekregen voor het bijwonen van deze dag, yeey! Ik vond het een hele leuke dag en vooral interessant. Ik wist al zeker dat ik deze opleiding zou gaan doen, maar zo’n dag op die school maakt het toch nog zekerder voor mij. Ik heb zin in volgend jaar!

Welke opleiding doe jij?

XXX,

Kim

Advertenties

15 thoughts on “Verslagje: proefstuderen!

  1. Kinkt als een fijne dag! En leuk dat je na deze dag het nog wilt studeren. (Ik ken zo mensen die na een beetje onderzoek tot de conclusie moesten komen dat hun droomrichting niets voor hen was)

  2. Goed dat je dat gedaan hebt, ik was er al jaren zeker van dat ik fysiotherapie wilde studeren en heb ook twee proefstudeerdagen gedaan om tot mijn schoolkeuze te komen. Nu zitten er mensen in mijn klas die afgehaakt zijn omdat de lessen compleet anders zijn als zij hadden verwacht en ik ben er van overtuigd dat zij deze foute keuzen hadden kunnen voorkomen door ook naar een proefstudeer dag te komen.

  3. Heel erg leuk. Fijn dat je er ook al helemaal uit bent. Niets is vervelender dan dat je niet weet welke studie je moet kiezen. Zelf studeer ik Human Resource Management, ook een erg leuke en diverse studie. Hiervoor heb ik ook nog de opleiding schoonheidsspecialiste behaald 🙂 Ik wens je alvast heeeel veel plezier met je nieuwe studie.

  4. Lijkt me ook iets voor mij, geneeskunde enzo. En als je zorgt dat je salades meedoet volgend jaar volgens je ‘clean eten’-plan, komt dat wel goed met het beperken van je gelduitgaves in de kantine. 😉 Leuk verslagje!

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s