Hoe ik met make-up begon.

Foto1395

Ieder meisje die een grote passie heeft voor beauty is ooit begonnen. Je draagt niet van de één op de andere dag smokey eyes, rode lipstick en ga zo maar door. Ook bij mij is dit er langzaam in gekropen. Van make-up dummie tot het hebben van mijn eigen beautyblogje. Ik ga jullie vandaag vertellen hoe ik ermee begon!

 

???????????????

Heel veel meisjes beginnen door hun moeder, of oudere zus. Bij mij was dit totaal niet zo. Mijn moeder had een simpel oogschaduwdoosje met bruintinten, een mascara en een bruine lipstick. Mijn zus was ook totaal niet met make-up bezig toen ik begon te puberen. Ik weet eigenlijk niet waar het precies begon, als ik het over de basics heb zoals mascara. Op een gegeven moment droeg ik dat gewoon en dat was rond groep 6/7. Ook mijn vrouwelijke klasgenootjes droegen niet echt make-up. Ik was echt de eerste, haha! Ik had een abonnement op de Tina, een meidentijdschrift. In dat soort tijdschriften worden altijd beautytips gegeven en ik denk dat ik daardoor een beetje begonnen ben met make-up. Ik kocht toen wel eens een lipgloss bij de Intertoys, die was geel en van Diddl, haha! Dat soort goedkope make-up had ik dan.

 

mini29[2]

Ik kan me wel herinneren dat mijn zus wel eens foundation begon te dragen toen ik in groep 8 zat. Het was een mousse en een poeder van de Hema. Ik vond het zo leuk dat ik ook mijn eerste ‘setje’ kocht. Het was een vloeibare foundation van de Hema (in nummer 02, hij bestaat nog!), een poeder en twee van die sponsjes waarmee je het kan aanbrengen. Sinds groep 8 droeg ik af en toe foundation, gewoon omdat ik het leuk vond. Gelukkig was het meteen in mijn eigen kleur, ik heb nooit echt die fout gemaakt. Ik kon echt wel zien of mijn foundation 10 tinten te donker was ja of nee.

Natuurlijk ging ik ook uitbreiden! Ik ging de oogschaduw ontdekken. Toen ik op vakantie was had ik een vriendinnetje die net iets ouder was dan ik. Zij droeg toen vaak witte/grijze oogschaduw. Misschien ken je op een camping wel van die openbare douches. Wij spraken dan af bij de douches, gingen douchen en ons daarna een beetje opmaken. Ik keek fascinerend toe hoe zij die witte oogschaduw opdeed. Toen ik thuis kwam van vakantie kocht mijn eerste oogschaduw en dat was een mono van Catrice. Een lichtgrijze kleur was het! Ik vond het helemaal leuk en ging experimenteren.

 

Naamloos-23

Ik kocht steeds vaker producten van Essence en Catrice en niet meer bij de Intertoys. Het was vaak een transparante lipgloss, een simpele mono oogschaduw en mascara. Toen begon ik het internet te ontdekken en dan vooral YouTube. Ik keek een filmpje van Beautygloss, maar ik weet niet meer welke het precies was. Ik weet nog dat ik al haar filmpjes ging kijken en dat ik daar dan hele weekeinden mee bezig was. Ik vond het zo leuk! Ik vond het ook leuk om stash filmpjes te kijken, wat andere mensen wel niet hadden. Toen wilde ik uitbreiden. Nog meer, ik wilde meer! Ik wilde ook blush (want ik dacht, ‘rouge’ draagt toch niemand?). Ik kocht al mijn basics weer bij de Kruidvat. En ik ging meerdere kleuren aanschaffen. Op zowel blush, lippen en ooggebied.

 

1456694_10201365116905500_1064777852_n

Ik was al erg bezig met make-up en zat inmiddels al lang op de middelbare school. Een toenmalig vriendinnetje droeg een keer een donkerrode/paarse lipstick en dat vond ik zo gaaf! Ik wilde het ook op en leende het van haar. Nou, dat moest ik dus nooit meer doen. Dat was totaal niet mijn rood! Ik ging wel naar de Kruidvat om mijn eerste rode lipstick te kopen en ik kocht meteen de goede. Een puur rode kleur, zonder een roze of paarse ondertoon.

 

??????????

En eigenlijk zijn we vandaag nog steeds daar. Ik draag rode lipstick als ik daar zin in heb, ik draag smokey eyes en schaam me ook vooral niet om zonder make-up over straat te gaan, wat ik wel aan het begin had. Ik lees nu dagelijks tientallen blogs en kijk nog graag naar tutorials op YouTube. Beauty vind ik zo leuk! Ik heb natuurlijk nu ook niet voor niets mijn eigen blogje erover, gehe.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, het is ook weer een beetje personal natuurlijk!

XXX,

Kim

Advertenties

15 thoughts on “Hoe ik met make-up begon.

 1. Leuk om te lezen.Zelf weet ik niet meer wanner die passie is begonnen, maar wel erg vroeg. Ik had als klein kind als zo een opmaak hoofd, weet je wat ik bedoel?;) Zo een levensgroot poppenhoofd en daar zat dan een make-up setje bij. Ik wist ook al heel jong dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden, en ben die opleiding ook al op mijn zestiende gaan doen! Dus bij mij zit het er al lang ingebakken haha. En het laatste wat je zegt; ben ik helemaal met je eens. je moet doen waar en wanneer je je goed bij voelt 😉

 2. Leuk om je verhaal te lezen. Dat gaat inderdaad vaak zo dat je met 1 ding begint en dat het steeds meer word. Ik denk dat ik ergens in groep acht ben begonnen met oogpotlood.

 3. Wat leuk om jouw verhaal te lezen! En wat goed dat je het meteen juist had met je foundation. Dat was bij mij wel anders… 😉 In het begin draaide het bij mij vooral om oogmake-up, en de rest is er nadien stilletjesaan bijgekomen.

 4. Wat leuk om jouw make-up verhaal te lezen! Ik moet misschien mijne ook maar eens delen, vind het zo leuk! 🙂 De eerste keer dat ik make-up op deed was toen ik 3 of 4 jaar oud was; ik had toen stiekem een mascara uit mijn moeders make-up tasje gepakt en geprobeerd op te doen.. Nou dat ging echt heel erg mis haha, ik maakte mijn hele oog zwart 😛 Later heb ik ook nog wel meer van dat soort make-up blunders begaan, maar al doende leer je denk ik ook wel.

 5. Wat een leuk verhaal 🙂 Ik was 15 toen ik begon met make-up. Mijn vriendinnen waren daar al langer mee bezig, maar pas op mijn 15e begon ik er interesse voor te krijgen.

 6. Wat een origineel artikel! Haha, ten eerste zijn de foto’s heel leuk 😀 . Ten tweede: je schrijft echt leuk! Ook echt een leuk idee, dit artikel. Hoe ik ben begonnen weet ik niet echt. Ik ben zelf de oudste thuis, dus een voorbeeld had ik ook niet. Het is denk ik begonnen met nagellak en de Essence schappen in de Kruidvat. De kleurtjes trokken mij aan en toen begon ik oogschaduw op te doen en te experimenteren, haha 😀 .

  Xjes Femke

 7. Wat een leuk artikel om te lezen zeg. Ik begon toen ik een jaar of 11 was, ik had last van onzuiverheden en wou het wegwerken met foundation haha. Zodoende is mijn make-up ‘verslaving’ begonnen haha.
  Ik ga je trouwens volgen op bloglovin.
  liefs x

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s